ایجاد پایگاه سلامت در 111 نقطه حاشیهای شهرهای خوزستان
در دو سال گذشته به میزان 30 سال اخیر کارهای عمرانی و زیرساختی در حوزه بهداشت کشور انجام شد. در این زمینه، 2 هزار و 655 واحد بهداشتی در کشور احداث و 12 هزار واحد شهری و روستایی فرسوده تعمیر و تجیهز شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر شکراله سلمان زاده رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با اعلام این خبر، اظهار داشت: در چند ماه آینده نیز 6 هزار و 200 واحد بهداشتی در کل کشور احداث میشود و 2 میلیون مترمربع به مساحت زیربنایی سلامت اضافه میشود که از این تعداد 162 واحد بهداشتی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خواهند بود. از این تعداد 29 واحد در هفته سلامت بهرهبرداری میشوند و تا شهریورماه نیز واحدهای دیگر به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی با اشاره به چهار اصل اساسی سلامت بیان کرد: طرح تحول نظام سلامت در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اقدامات قابل توجهی داشت و علاوه بر آن خدمات سلامت روان نیز در این طرح ارائه شد.
سلمان زاده با اشاره به طرح تشکیل پرونده الکترونیک سلامت خاطرنشان کرد: از سال گذشته برای 2 میلیون و 500 هزار نفر پرونده تشکیل شده است و از مردم درخواست میشود که با مراجعه به نزدیک ترین پایگاه سلامت، به صورت کاملا رایگان اقدام به تشکیل پرونده الکترونیک سلامت کنند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان افزود: اکنون خدماترسانی بهداشت برای همه گروههای سنی ارائه میشود و 116 مرکز مجری پزشک خانواده روستایی نیز مجهز به خودرو شده و 24 آزمایشگاه روستایی نیز فعال شدهاند همچنین 5 قلم مکمل دارویی به شکل رایگان به دانشآموزان، کودکان و زنان باردار ارایه میشود.
معاون بهداشت دانشگاه اظهار کرد: در حوزه شهری و مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز 111 نقطه حاشیه شهر شناسایی شدند و برای اولین بار در این نقاط پایگاه سلامت احداث شد. قبل از این اقدام، هر 30 هزار نفر یک پایگاه سلامت داشتند و با اجرای این طرح، اکنون هر 10 هزار نفر یک پایگاه سلامت دارند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: راهاندازی سامانه بهداشت 190 نیز انجام شد که این سامانه آماده دریافت شکایتهای مردمی در حوزه بهداشت است.
وی با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: شعار روز جهانی بهداشت امسال در مورد افسردگی است و شعار کشور ما نیز مربوط به سلامت کامل یعنی رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی "زندگی سالم با نشاط و امید" است.
سلمان زاده در پایان گفت: اختلالات روانی بعد از تصادفات و حوادث، دومین عامل مرگ و میر در جهان است و از هر چهار نفر یک نفر به مشکل روانی مبتلا است. 23.6 درصد در جامعه دارای اختلال روانی هستند و در کشور ما نیز 12 درصد افراد افسرده وجود دارد.
نسخه چاپي
ارسال به دوست
شنبه ٩ ارديبهشت ١٣٩٦ - ٠٩:٢١ / شماره خبر: ١٦٠٤٩٠ / تعداد نمايش: 499