صفحه اول
تماس با ما
RSS
يکشنبه ٠٦ فروردين ١٣٩٦ -
»
آخرین اخبار
دسترسی سریع

اخبار > مسومیت غذایی را در سفرهای نوروزی جدی بگیرید/ بهترین غذاهای سالم برای سفر
 


مسومیت غذایی را در سفرهای نوروزی  جدی بگیرید/ بهترین غذاهای سالم برای سفر

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

  مسومیت غذایی را در سفرهای نوروزی جدی بگیرید/ بهترین غذاهای سالم برای سفر

 دکتر عبدالهی در خصوص مسمویت غذایی در سفرهای نوروزی هشدار داد و گفت : غذاهای همچون کباب کوبیده ،الویه و غذاهای آبکی بسیار فساد پذیر هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دکتر زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که در ایام عید نوروز سفر های نوروزی به اوج خود میرسد گفت: توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده می توان از سفر خود بیشترین لذت را برد.

وی ادامه داد: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است. از آب چشمه،نهر و  رودخانه براي آشاميدن استفاده نكنيد.  همیشه آب های بطری بسته بندی شده همراه داشته باشید و  باقيمانده  آب بطري هاي را در پشت شيشه و زير تابش نورخورشيد قرار ندهيد. اگر از سلامت آب در جایی بی‌اطلاعید، آن را بجوشانید و بعد  مصرف کنید.

 وی  در خصوص مصرف غذا در طول سفر  افزود: خوردن غذاهاي شور كه غالبا دررستوران هاي بين راهي ،غذاهاي كنسروي ،انواع فست فود ها وجود دارد مي تواند سلامت شما را به خطر بیاندازد. اگر به مسافرت می روید، سعی کنید غذای بیرون را خیلی کم مصرف کنید. اما اگر مجبور شدید در رستوران غذا میل  كنید رستورانی را انتخاب کنید که ظاهر رستوران، وضعیت كاركنان آن و شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند . در صورت مصرف مواد غذایی کنسروی قبل از مصرف 20 دقیقه بجوشانید  و از مصرف کنسروهای بادکرده یا زنگ‌زده جداً خودداری کنید. توصیه می شود  بجای سالاد و سبزی خوردن در رستورانها  که احتمال آلودگی آن زیاد است ، ماست بخورید . یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجه فرنگی وخیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید ودر رستوران در کنار غذایی که سفارش می دهید ، از گوجه فرنگی وخیار خرد شده كه همراه خود داريد استفاده کنید.

 دکتر عبدالهی عنوان کرد : غذاهایی را كه با خود به سفر می برید نیم پز نكنید، یا از همان اول غذا را كامل بپزید یا اینكه در مقصد اقدام به پخت آن كنید. غذاهایی مثل كتلت و كوكو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده ، کالباس و سوسیس بسیار حساس  و فساد پذیر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید ، نباید آبکی باشد.غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکربها وباکتریها در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد وتکتیر دارند. غذایی را که برای سفر آماده می کنید ، در طول راه کاملا خنک نگهدارید.

وی در ادامه تاکید کرد: بجای نوشابه های گازدار،همراه باغذا دوغ کم نمک وبدون گاز سفارش دهید. نوشابه های گازدار حاوی مقدارزیادی قند هستند مقدارزیادی کالری  وارد بدن می کند که نتیجه اش اضافه وزن وچاقی است . ممکن است بگویید از نوشابه های بدون قند ویا رژیمی استفاده میکنیم ، ولی باید بدانید که حتی نوشابه های بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است ، جلوگیری می کند و نتیجه اش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.

 دکتر عبدالهی  در خصوص مصرف تنقلات در سفر اظهار داشت : درطول راه ،به عنوان تنقلات ، مقداری آجیل مثل نخودچی ، کشمش ، خرما ،انجیر خشک ، گردو ،بادام ،پسته و فندق کم نمک ویا تخمه های کم نمک بهمراه داشته باشید.این تنقلات بسیار سالمتروکم ضررتر از چیپس ، پفک و نوشابه های گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپس هایی که بصورت فله عرضه می شوند خودداری کنید.این نوع چیپس ها معمولا حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه  آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد ،به این دلیل ، مصرف آنها حتی می تواند سرطانزا باشد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به این که بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر ، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا کنند که غذای سالم ، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند توصیه کرد: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن ، کاملا سرد نگهداری شود. از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده وبه فروش می رسند استفاده نکنید . انواع میکربها و تخم انگل ها با مصرف این گوشتها که ممکن است خوب هم پخته نشوند ، به بدن منتقل می شود. درموقع تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمتهای آن و بخصوص داخل آن کاملا حرارت دیده و بخوبی پخته شود تا در صورت وجود آلودگی احتمالی ، با پختن از بین برود. کبابی که خوب پخته شده باشد ، قهوه ایی رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است ، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال،استفراغ ، دل درد و دل پیچه خواهد بود.

 

 

نسخه چاپي  ارسال به دوست

        دوشنبه ٢٣ اسفند ١٣٩٥ - ٠٨:٤٢ / شماره خبر: ١٥٨٩١٢ / تعداد نمايش: 131  


لیست اخبار >>