چهارشنبه ٣٠ آبان ١٣٩٧ -
»
آخرین اخبار
دسترسی سریع

اخبار > تشریح عملیات بهداشتی مدینه دوم در موسم حج
 


تشریح عملیات بهداشتی مدینه دوم در موسم حج

از سوی مهندس غلامی اعلام شد

  تشریح عملیات بهداشتی مدینه دوم در موسم حج

 رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و مسئول بهداشت حجاج ایرانی در مدینه منوره سال۹۷ اهم فعالیت عملیات بهداشت بعد از شروع مدینه دوم یعنی سوم شهریور تا ۱۷ شهریور را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، مهندس سیدرضا غلامی گفت: کلیه هتل های حجاج ایرانی در مدینه منوره توسط کارشناس بهداشت محیط بازرسی بهداشتی مستمر شده است.

وی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده توسط مرکز هیئت  پزشکی کلیه هتل های محل استقرار حجاج ایرانی و آشپزخانه های مرکزی بصورت مستمر مورد بازرید کارشناسی قرار می گیرد. از ابتدای حضور حجاج در مدینه منوره در عملیات مدینه بعد تا کنون ۱۸۵ مورد بازدید بهداشتی از هتل ها انجام شد.

وی مواردی که در هتل ها مورد بازرسی قرار می گیرد را چنین تشریح کرد: کنترل هیتر ها و بهداشت مواد غذایی، کنترل آب های مصرفی، کنترل بهداشت اتاق ها، کنترل بهداشت فردی خادمین ، کنترل بهداشت فردی کارگران غیرایرانی، کنترل بهداشت ظروف و نظارت بر شستشوی ظروف، کنترل توزیع غذا و نظارت بر توزیع غذا، کنترل انبار مواد غذایی.

غلامی افزود: اقدامات دیگر کارشناس بهداشت بازرسی از آشپزخانه های مرکزی در مدینه منوره می باشد که هتل ها از طریق دو آشپزخانه مرکزی تامین می شوند و تاکنون دو مرحله از  آشپزخانه "دخیل" و یک مرحله از آشپزخانه "زین" بازرسی بهداشتی شده است.

وی سایر اقدامات را چنین توضیح داد:  بازدید از هتل های محل اسکان در مدینه منوره در مدینه بعد تعداد ۱۸۵ مورد،  بازدید از دو آشپزخانه مرکزی فعال در مدینه منوره ۳ مورد،  برگزاری کلاس آموزشی برای کلیه آشپزان مجموعه های فعال در مدینه در چهار نوبت ، برگزاری آموزش برای آشپزان و شاغلین در آشپزخانه های مرکزی در یک نوبت،  برگزاری آموزش برای کلیه خدمه های ایرانی شاغل در هتل های مدینه منوره در نه نوبت برای ۱۸۷۵ نفر،  آموزش گروهی و کاروانی زائرین به تعداد ۲۳۰۰نفر و آموزش چهره به چهره زائرین ۲۳۶ نفر،  برگزاری جلسه هماهنگی و آموزشی مدیران مجموعه فعال در مدینه منوره در ۴ نوبت،  برگزاری جلسات هماهنگی و آموزشی برای مدیران کاروان ها در ۱۲ نوبت، برگزاری جلسات هماهنگی و آموزشی برای روحانیون کاروان ها یک نوبت،  برگزاری جلسات هماهنگی بصورت درمانگاهی به تعداد ۴۳ جلسه،  برگزاری جلسات هماهنگی با مدیران ستاد مناطق ۱ و ۲ مدینه منوره به تعداد ۱۶ جلسه،  کنترل مخازن آب مصرفی کلیه هتل های اسکان زائرین ایرانی طی دو مرحله ، کنترل بهداشتی انبار و سردخانه های هتل های اسکان زائرین ایرانی طی ۷ مرتبه،  کنترل مستمر و حضور در توزیع غذا در وعده های توزیع صبحانه و نهار و شام به تفکیک ۵ مرتبه در توزیع صبحانه و ۸۲ مرتبه در توزیع نهار و ۹۸ مرتبه در توزیع شام،  توزیع ژاول پارت ( قرص کلر) جهت سالمسازی سبزیجات و میوه جات به تعداد ۸۷۰ عدد، سنجش پرتابل در راستای ایمنی و بهداشت مواد غذایی ۷۴۰ مورد،  کنترل مخازن ذخیره آب مصرف بهداشتی هتل ها ۴۰ بار میانگین دو بار برای هر هتل،  باز دید مشترک با گروه بازرسی ستاد سازمان حج دو بار از هر هتل ( ۴۰ مورد).

وی افزود: با تلاش و همت همه کارگزاران حج به ویژه خادمین و مدیران مناطق ، مجموعه ها و کاروان ها و گروه هیئت پزشکی مورد خاصی در خصوص بیماریهای مرتبط با عوامل محیطی به ویژه آب و غذا مشاهده نشده است.

 

 

نسخه چاپي  ارسال به دوست

        دوشنبه ١٩ شهريور ١٣٩٧ - ١٣:٤٤ / شماره خبر: ١٨٠٩٥٧ / تعداد نمايش: 77  


لیست اخبار >>