يکشنبه ٠٥ خرداد ١٣٩٨ -
»
آخرین اخبار
دسترسی سریع

اخبار > پاسخ وزارت بهداشت به ادعای پخت حلیم با پنبه
 


پاسخ وزارت بهداشت به ادعای پخت حلیم با پنبه

همزمان با ماه مبارک رمضان

  پاسخ وزارت بهداشت به ادعای پخت حلیم با پنبه

 معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در واکنش به انتشار ویدئوهایی در فضای مجازی مبنی بر پخت حلیم با پنبه و پشم گوسفند در پی گرانی گوشت، گفت: با بازرسی‌های صورت گرفته بر روی مراکزی که از آنها شکایت شده بود و یا مراکزی که خودمان به آن‌ها مشکوک بودیم، به این نتیجه رسیدیم که عملاً هیچ‌گونه تخلفی در این زمینه در حلیم‌های به فروش رسیده صورت نگرفته است و این‌چنین اخباری کذب است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت مهندس محسن فرهادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تغییرات غذایی مردم در ماه مبارک رمضان و اقدامات انجام شده در راستای نظارت بر مراکز تهیه و عرضه غذاهای ویژه این ایام، گفت: به دلیل همین تغییرات ما طبق دستوری که به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با امضای معاونت بهداشت فرستادیم، در ساعات افطار تا سحر تمرکز بیشتری بر بازرسی‌های از اماکن غذایی خواهیم داشت.

نظارت ویژه بر قنادی‌ها و مراکز فروش آش و حلیم

وی با اشاره به این که تمرکز بر بازرسی‌ها بیشتر بر روی رستوران‌ها، مراکز تفریحی و مراکز تفریحی آبی است، گفت: یعنی صنوفی که از افطار تا سحر فعالیت دارند، تمرکز بیشتری بر روی آنها است. همچنین یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که تاکید ما بر بازرسی از آنهاست قنادی‌ها و مراکز فروش آش و حلیم است. متأسفانه آش، حلیم و زولبیا بامیه از جمله اقلام غذایی هستند که حتی در شرایط غیر بهداشتی عرضه می‌شوند.

از دستفروشان زولبیا بامیه نخرید

فرهادی ضمن درخواست از مردم برای اینکه از مکان‌های غیر مطمئن و دستفروشان کنار خیابان اقدام به تهیه زولبیا بامیه نکنند، گفت: همچنین یکی از نکات بسیار مهم برای بازرسان ما این است که صنوف غیر مرتبط اقدام به فروش زولبیا بامیه، آش و حلیم نکنند؛ چرا که این صنوف امکانات تولید و عرضه این مواد را به صورت بهداشتی ندارند. از دیگر موارد مهم بازرسی‌هایی که انجام می‌دهیم نظارت بر پارک‌ها و تفرجگاه‌ها است تا کنترل دقیق‌تری بر روی سالم بودن یخ مصرفی که در این مراکز برای تهیه شربت‌ها استفاده می‌شود و نیز یخ‌هایی که می‌فروشند، شود.

وی افزود: همکاران ما با استفاده از دستگاه‌های پرتابل سنجشی که دارند به سنجش در محل می‌پردازند؛ به ویژه کنترل روغن مصرفی زولبیا و بامیه در این ماه اهمیت بیشتری دارد تا بحث‌های تقلب در آن صورت نگیرد.

تکذیب پخت حلیم با پنبه و پشم گوسفند

فرهادی همچنین در واکنش به اخباری در فضای مجازی مبنی بر وجود پنبه و پشم گوسفند در حلیم به جای گوشت، گفت: یکی از شایعاتی که در دو سال گذشته در فضای مجازی بازنشر داشته است و توسط ما به شدت تکذیب شده، وجود پنبه و پشم گوسفند در حلیم‌هایی است که فروخته می‌شود. با بازرسی‌های صورت گرفته بر روی مراکزی که از آنها شکایت شده بود و یا مراکزی که خودمان به آن‌ها مشکوک بودیم، به این نتیجه رسیدیم که عملاً هیچ‌گونه تخلفی در این زمینه در حلیم‌های به فروش رسیده صورت نگرفته است و این خبر کذب است.

وی در این باره توضیح داد: اولاً مخلوط کردن شیء خارجی مانند پنبه یا پشم گوسفند در حلیم کار ساده‌ای نیست و ثانیاً در بازرسی‌های صورت گرفته در انبار این رستوران‌ها هیچگونه پنبه یا پشم گوسفند مشاهده نشده است تا بتوانند در غذای خود استفاده کنند. همچنین در تمام نمونه‌های برداشت شده از مراکز که به آزمایشگاه فرستاده شد، جواب آزمایش منفی بود.

 

 

نسخه چاپي  ارسال به دوست

        چهارشنبه ٢٥ ارديبهشت ١٣٩٨ - ١٣:١٧ / شماره خبر: ١٩٠٤١٠ / تعداد نمايش: 93  


لیست اخبار >>